TUKHOLMAN JA LÄHIYMPÄRISTÖN KULTTUURIA JA HISTORIAA 12. - 15.8.2019

Tietoa Vasa-museosta.
Ulkomaanmatkamme tarjoaa tänä vuonna mielenkiintoisia tutustumiskohteita läntisen naapurimme pääkaupungissa sekä sen lähiympäristössä.
Maanantaina 12.8. lähtee bussi Rasilasta klo 11.30, Vuoksenniskalta 11.45, Matkakeskuksesta 11.55 ja Olavinkadulta 12.00. Bussi on mukana koko matkan ajan. Katajanokalta jatkamme M/S Viking Gabriellalla klo 17.30 kohti Tukholmaa. Illallinen laivan Buffet-ravintolassa.

Toinen matkapäivä alkaa meriaamiaisella. Maihinnousun jälkeen lähdemme oppaan johdolla tutustumaan Vasa-museoon, joka on rakennettu pelkästään Vasa-laivaa varten. Se on maailman ainoa jäljellä oleva 1600-luvulla rakennettu laiva, ja sen alkuperäisosista on säilynyt yli 95%. Nykyään laiva on yksi maailman huomattavimmista turistinähtävyyksistä, lojuttuaan 333 vuotta meren pohjassa.
Vierailun jälkeen ajo Sigtunaan, Ruotsin vanhaan pääkaupunkiin, missä nautitaan kahvit ja tehdään pieni kävelykierros. Vierailemme myös Sigtunan keskiaikaisessa kivikirkossa. Iltapäivällä vapaata aikaa Tukholmassa, majoittuminen aivan keskustassa sijaitsevaan Scandic Continental-hotelliin, sekä illallinen hotellissa.

Kolmantena päivänä aamiaisen jälkeen ajamme Millesgårdeniin, kuvanveistäjä Carl Millesin ja hänen taiteilijavaimonsa Olgan kotiin ja ateljeehen. Lidingöstä suuntaamme kuningasparin kotilinnaan Drottningholmiin, missä nautimme myös lounaan.
Retkipäivän jälkeen paluu Tukholmaan ja siirtyminen laivaan. M/S Viking Mariella suuntaa kohti Helsinkiä. Saamme nauttia Buffet- illallisesta ja upeasta Tukholman saaristosta. Seuraavana aamuna jälleen meriaamiainen laivalla, maihinnousu Helsinkiin ja lähtö kotimatkalle.

Kuva silviazaraviz/Instagram

Matkan hinta on 475 €/jäsen, 495€/ei-jäsen. Hinta edellyttää väh. 40 henkilön ryhmää, sisältäen bussi- ja laivamatkat, majoituksen laivalla jaetussa kahden hengen B-hytissä sekä hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiaiset, ohjelmassa mainitut ruokailut, retket, opastukset ja sisäänpääsymaksut.

Varausmaksu 150€ /hlö tulee maksaa viimeistään 31.5.2019, ja loppuerä 325€/hlö 15.7.2019. Näistä tulee ilmoittautuneille lasku. Matkavakuutuksen ottaminen jo varausvaiheessa on suositeltavaa. Matkalla tulee olla mukana virallinen henkilökortti tai passi. Matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 31.3.2019 mennessä: Liisa Airas p. 040 548 0630 tai liisa.airas@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan myös tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta, syntymäajasta sekä mistä tulette kyytiin.

Kuva Millesgårdenin nettisivulta

Paluu